اختلالات تیک

تیک کشیدگی یا انقباض عضلانی مستمر و متناوبی است که معمولاً به گروه عضلانی موضعی محدود می شود. این اصطلاح به طور گسترده ای برای در بر گرفتن پلک زدن، کشش ناگهانی دهان،لیسیدن لب ها بالا انداختن شانه ها کشیدن گردن، صاف کردن ،
گلو، بالا کشیدن بینی شکلک درآوردن و موارد دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. تیکها اغلب بین ۲ تا ۱۴ سالگی روی می دهند. در برخی موارد، مثل صاف کردن گلو ممکن است فرد از این تیک هنگامی که روی میدهد آگاه باشد، اما معمولاً این عمل را از روی عادت انجام میدهد و متوجه آن نمی شود. در واقع، بسیاری از افراد حتی نمیدانند که تیک دارند تا اینکه کسی توجه آنها را به آن جلب می کند. بررسی میان فرهنگی تیک ها، الگوی مشابهی را در پژوهش و گزارشهای موردی بالینی از کشورهای مختلف نشان میدهد علاوه بر این سن شروع ۷ تا ۸ سالگی و جنسیت موردها (مرد)، در فرهنگها مشابه هستند . در مورد شیوع اختلال تیک در کودکان و نوجوانان اجرا کردند، معلوم کرد که اختلالات تیک در بین کودکان دبستانی شایع هستند. آنها مشخص کردند که شیوع اختلالات ۰/۶ درصد برای اختلال توره است. تیک در طول عمر ۲/۶ درصد برای اختلال تیک گذرا ۳/۷ درصد برای اختلال تیک مزمن و تأثیر روان شناختی که تیک ها میتوانند بر یک نوجوان داشته باشند در مورد زیر نشان داده شده است.
نوجوانی که میخواست معلم شود : نوجوانی که خیلی دوست داشت معلم شود به مشاور مدرسه گفت که فکر میکند بهتر است برنامه های خود را رها کند. وقتی از او پرسیده شد چرا، توضیح داد که چند تن از دوستانش به او گفته بوند که همواره وقتی که به سؤال ها در کلاس جواب می دهد، عضلات دهان خود را میکشد. او از این کشیدگی عضلانی آگاه نبود و حتی بعد از اینکه وی را از آن آگاه کردند نمی توانست بگوید چه موقعی صورت می گیرد. با این حال او عملاً خودآگاه شده بود و مایل نبود به سؤالها جواب بدهد یا در بحث های کلاس شرکت کند. در نتیجه، سطح کلی تنش او و بنابراین فراوانی این تیک افزایش یافتند و اکنون حتی وقتی که با دوستانش صحبت میکرد آشکار میشد بنابراین یک چرخه معیوب ایجاد شده بود. خوشبختانه معلوم شد که این تیک را میتوان به وسیله شرطی سازی و جسارت آموزی درمان کرد.
اختلال توره؛
که با عنوان اختلال حرکتی طبقه بندی شده، نوعی اختلال تیک شدید است که الگوهای چندگانه حرکتی و آوایی را شامل می شود. این اختلال معمولاً حرکت سر غیر قابل کنترل همراه با صداهایی مانند خر خر‌ ،نچ نچ و روزه با کلمات را در بر دارد. برخی از تیک ها و احتمالاً اغلب آنها، میل یا احساسی را قبل از خود دارند که به نظر می رسد اجرای تیک، آنها را تسکین میدهد بنابراین اغلب متمایز کردن تیکها از وسواس های عملی دشوار است و گاهی با عنوان تیکهای وسواسی به آنها اشاره می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *